Συνδυάστε χρώματα στα μαλλιά σας για να φτιάξετε ένα νέο δικό σας χρώμα

Ακόμα και αν βάφετε τα μαλλιά σας στο σπίτι, θέλετε όταν τελειώνετε να έχετε ένα αποτέλεσμα που να δείχνει σαν να τα είχατε βάψει στο κομμωτήριο. Αν είστε λοιπόν από αυτές τις γυναίκες που ασχολείστε με τον καλλωπισμό σας μόνες, το να ξέρετε τα παρακάτω θα σας βοηθήσει να απογειώσετε την εμφάνιση σας. Μια από τις καλύτερες συμβουλές είναι να συνδυάσετε διαφορετικές βαφές για να κάνετε το αποκλειστικό δικό σας χρώμα.

Τα δεδομένα

Τα μαλλιά σας δεν έχουν ένα μόνο χρώμα. Κρατήστε μια τούφα στο φως και θα δείτε π.χ. διάφορες αποχρώσεις κόκκινου, χρυσού και σκούρου μπλε. Όταν βάφετε τα μαλλιά σας θέλετε να πετύχετε μια παρόμοια ποικιλία, για να έχετε αληθοφανή αποτελέσματα. Τα περισσότερα σύγχρονα χρώματα του εμπορίου έχουν κάποιο χρωματικό βάθος, για αυτό παρατηρείτε ότι υπάρχουν ψυχροί, θερμοί και ουδέτεροι τόνοι. Όπως και να έχει όμως, για απόλυτα αληθινές αποχρώσεις είναι καλό να συνδυάσετε πάνω από έναν τόνο.

Έξυπνες μίξεις

Αν κάνετε πιο ανοιχτό το χρώμα σας ή πάτε σε μια κόκκινη απόχρωση, ο συνδυασμός χρωμάτων μπορεί να σας προστατέψει από το να έχετε χάλκινους τόνους στα μαλλιά σας. Διαλέξτε ένα ξανθό ανοικτό χρώμα και ανακατέψτε το με ένα ουδέτερο ξανθό. Για παράδειγμα ανακατέψτε ένα ξανθό της φράουλας με ένα ουδέτερο ξανθό για να έχετε ένα κοκκινό-ξανθό αποτέλεσμα. Παρομοίως, αν πάτε σε σκούρες αποχρώσεις, ανακατέψτε θερμούς και ψυχρούς τόνους από σκούρο καστανό για να δώσετε βάθος και φυσικές ανταύγειες στα σκούρα μαλλιά σας. Χωρίς να υποβόσκουν πλούσια χρώματα τα σκούρα μαλλιά δείχνουν άτονα και επίπεδα.

Πως το κάνετε

Ανακατέψτε τα χρώματα σε ένα δοχείο πριν τα περάσετε στα μαλλιά σας, και αφού είναι καλύτερο να περισσέψει λίγο παρά να μην έχετε  αρκετό, ανακατέψτε ολόκληρες τις βαφές. Μπορείτε να πετάξετε ότι δεν θα χρειαστείτε αλλά θα είναι κουραστικό να κάνετε από την αρχή συνδυασμούς ενώ βρίσκεστε στη μέση της διαδικασίας. Ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσεις για να ετοιμάσετε σωστά τα χρώματα. Προμηθευτείτε βαφές της ίδιας εταιρείας, για να χρειάζονται την ίδια προετοιμασία. Ανακατέψτε ίσες ποσότητες χρώματος στις πρώτες εφαρμογές. Αν θέλετε να αλλάξετε κάτι την επόμενη φορά προσαρμόστε την ποσότητα του ουδέτερου χρώματος ανάλογα.

Προσοχή!

Όπως θα κάνατε και με ένα μοναδικό χρώμα, κάντε μια δοκιμή στα μαλλιά σας πρώτα 24 ώρες πριν τα βάψετε για να δείτε το αποτέλεσμα και να ελέγξετε για αλλεργικές αντιδράσεις. Καλύψτε την περιοχή που θα ανακατεύετε τις βαφές με μια πετσέτα για να προστατευτεί από πιτσιλιές. Πετάξτε τις ποσότητες χρώματος που δε θα χρησιμοποιήσετε.